Shocking Russia

Astazi va prezint niste fotografii preluate din revista rusa de decoratiuni interioare clasice "Salon" (www.salon.ru  ; © Salon-Press ).

Deasemenea, as vrea sa pot sa ma abtin de la orice comentariu, in speranta ca as putea obtine de la cititorii mei (posibili) cateva opinii personale...nu, nu ma pot totusi opri sa scriu ca e vorba de o resedinta noua, undeva langa Sankt Petersburg.



Remarcati culoarea palatului in stil baroc.



Arhanghelul Mihail si ultimul tar al Rusiei, Nicolae al II-lea.



In lobby sunt plasate sculpturi din blocuri intregi din piatra ,
de remarcat initialele la baza scarii.


Combinatii de marmura Verde Imperale, Carrara, Rosso Verona, Emperador Dark si Light. 


Parchetul este sigur Berti. Sufrageria complet lucrata in lemn de nuc, in stilul Renasterii.


Si mai sigur: Berti. Nu?


Deja stilul migreaza spre rococo. O imagine din dormitor.


Capela ortodoxa. In vitraliu e reprezentata familia lui Nicolae al II-lea.


Iconostasul.


Hall-ul de la etaj. La coloane se vede imbinarea intre blocurile de piatra.


Accesul spre piscina, in granit.


Piscina. Remarcati vitraliile superioare care filtreaza lumina.


Intrarea in piscina.

Resedinta apartine oligarhului rus Serghei Vasiliev.

Comentarii

  1. Cred ca nu au voie sa construiasca altfel:)))
    http://stpetersburg-guide.com/history/winterpalace.shtml

    RăspundețiȘtergere
  2. Multumesc de comentariu. Intrebarea e daca o sa vizitam resedinta asta peste inca 100 de ani ca pe o referinta in arhitectura sau nu.

    O rusoaica glumea pe un blog spunand ca poate peste cei 100 de ani o sa vorbim de Noul Baroc Petersburghez ;)

    RăspundețiȘtergere
  3. Sincer, ador imaginea din dormitor...

    RăspundețiȘtergere
  4. Noii burghezi ai lumii provin din China, Rusia, Brazilia, India si Turcia. Eu nu cred ca o sa ramana o referinta in arhitectura, ci o amprenta a unui context socio-economic.

    RăspundețiȘtergere
  5. Totusi daca ne gandim, intotdeauna in istorie clasa cea mai bogata a "sponsorizat" creatiile de arta si arhitectura pe care le admiram azi.

    Daca astazi se decoreaza asa, e asta ceva nepotrivit? De ce? De ce ar fi mai nepotrivit decat in perioada constructiei Palatului de Iarna? Sau e nepotrivit din cauza contextului ideologic general de azi?

    Sau pur si simplu e prea opulent pentru conceptul clasic de echilibru?

    RăspundețiȘtergere
  6. Gigi Becali bites the dust.

    RăspundețiȘtergere
  7. mie imi place -desi este extrem de opulent. nu as putea locui in asa ceva decat daca as avea o intreaga suita si ar trebui neaaparat sa locuiesc in asa ceva. in rest... e ca un castel turcoise mirific :) placut vederii, de poveste...

    RăspundețiȘtergere
  8. Pentru un iubitor al minimalismului, o asemenea constructie intra undeva la extrema "horor"; facand totusi un exercitiu de imaginatie si gandindu-ma cum m-as simti intr-un asemenea interior... m-a luat durerea de cap in cateva minute :) nu am gasit un singur loc unde sa iti poti relaxa privirea si mintea :) totul, pana la ultimul centimetru patrat este incarcat de forme si texturi extrem de complicate :)

    RăspundețiȘtergere
  9. Chiar a lasat patina propriei vieti sa-i imbogateasca locuinta:)))

    RăspundețiȘtergere
  10. Mda...dupa principiul " if you can't say somenthing nice, just say nothing at all", nu am dat nici o informatie despre proprietarul resedintei, dar pentru a va face macar o idee depre repectiva "patina" puteti sa cautati pe Google informatii despre el...

    RăspundețiȘtergere
  11. Concluzia mea ar fi ca asa ceva e obligatoriu sa existe pentru ca viata e frumoasa pentru ca e atat de variata si de neasteptata in toate formele ei. Daca nu ar mai exista asemenea lucrari, ne-am cantona undeva intr-un singur stil si totul ar sfarsi prin a fi plictisitor. Felicitari arhitectului pentru realizarea de exceptie.

    RăspundețiȘtergere
  12. Atata timp cat proprietarul nu-si pune peruca pudrata si alunita falsa pe nas, nevasta-sa (sau suita de amante) nu umbla cu crinoline, zulufi inocenti si chiloti bufanti legati cu siret, atata timp cat nu pleaca din fata resedintei intr-o caleasca aurita trasa de cai si nu scrie scrisori cu o pana muiata in calimara, mie mi se pare ca n-are de ce sa locuiasca in asa ceva.... Daca traim in 2011, mergem cu Ferrari, trimitem mailuri de pe IPhone si purtam ochelari de soare, hai sa ne aliniem si cu designul interior la povestea asta, nu crezi?

    RăspundețiȘtergere
  13. Draga mea prietena, eu cred ca exista doua tipuri de a trai in general, pentru persoanele valoroase: "to blend" or "to stand out" ( ...to be or not to be :))). Poti sa alegi sa te integrezi foarte bine pana la confuzie cu mediul din care faci parte, sau poti sa vrei sa iesi in evidenta. Pentru cei care vor sa iasa in evidenta, mai ales in domenii legate de arta, sunt putine optiuni, daca nu cumva fac parte dintre foarte putinele genii ale lumii. Pentru ceilalti, te rog ai ingaduinta si admira macar virtuozitatea. Cu drag.

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare