"Cioburi" de lux

O dedicatie pentru prietena si colega mea Cristina, (cu mentiunea "baby Radu is a sweetheart too!").


Daca ar fi sa aleg in momentul acesta un set de masa din portelan pentru o cina de sarbatoare ( un Paste fericit in familie de exemplu) cred ca in primul rand m-as opri la niste piese Herend. Nu vreau sa fac un clasament, poate ca sunt pe primul loc pentru ca inca nu detin asa ceva si imi doresc din suflet macar un unicorn norocos cum e cel de mai sus.


Pentru cina mea festiva as alege deci setul din fotografie, pictat in intregime manual si de o mare finete. Este cel mai iubit model de la Herend si se numeste The Queen Victoria pentru simplul motiv ca, dupa ce l-a vazut la o expozitie din Londra in 1851, regina l-a achizitionat, iar manufacturierul a avut o superba idee de marketing sa denumeasca diferitele desene dupa VIP-urile care le comandau. So smart!
O achizitie excelenta care si-ar pastra neatinsa valoarea in timp. Mult mai multe modele pe www.herend.com . Mai usor de comandat pentru noi ar fi direct din Ungaria de la fabrica, un drum scurt si probabil incantator pentru pasionatii de "cioburi"ca mine... Mi-au mai placut mult Rotschild Birds si Cornucopia.

Dar ce te faci intr-o piata atat de bogata in optiuni daca vrei ca masa ta sa fie cea mai speciala, si te gandesti ca nimeni sa nu mai aiba ce ai tu, in mod absolut justificat si foarte egoist :) ; eu sunt indragostita de modelele de la L'Objet, de exemplu mi l-as dori mult pe cel de mai sus, Alencon.


Sau frumusetea de Perlee...


Imi place mult si ultima lor colaborare cu casa Fortuny din Venetia. Nostalgica si potrivita atat intr-un interior modern, cat si sub candelabre de cristal...



Se poate vedea toata colectia pe www.l-objet.com. Mi-au mai placut vazele de la Perlee si lebedele. Sau setul de masa Mithologie.


Cine cauta sa investeasca in obiecte de arta speciale poate alege colectia Duchesse de la Raynaud, portelan de Limoges, unde o farfurie cum e cea de mai sus costa aproximativ 1200 de Euro. Multe alte modele puteti vedea pe www.raynaud.fr iar printre cele pe care mi le-as cumpara se numara Medici Bleu si tzarinele ( ...sunt niste colectii cu nume de tzarine rusoaice, delicioase).


Dar designul meu preferat de la Raynaud este Salamanque, mai sus pe alb cu argintiu, foarte fin. Le-am vazut pe site si se pot comanda on-line la www.classicrepalcements.com unde se gasesc pe stoc.


Pentru un buget mult mai mic si cu un efect la fel de minunat, magic, as recomanda setul Cornucopia de la Wedgwood. Se poate achizitiona prin comanda la ei ( www.wedgwood.com.uk ) dar se gaseste pe stoc la Harrods. Oricum, acolo e locul cel mai bun de achizitionat si comandat live asa ceva. Si ajung la destinatie prin curier impecabile.


De la Monique Lhouilliers si tot prin grupul WWRD (Waterford-Wedgwood-Royal Doulton) am apreciat setul Femme Fatale cu un print de piele de reptila, in culori stinse, perlate. Si deasemenea am apreciat un raport calitate-pret foarte corect.


Dar nu pot vorbi de portelan englezesc fara sa aduc aminte de Minton, gama de lux de la WWRD. Se pot admira toate creatiile lor pe www.mintonchina.co.uk  . Eu am ales pentru canile mele de ceai godelul Rosemborg de mai sus (absolut superb in realitate !!!) si modelul Orchid.


Ma gandesc cu drag si la Spode, desi manufactura veche din 1733 a fost inchisa temporar, probabil din cauza crizei, piese cum e cea de mai sus ar merge la orice masa festiva, cu mult brio. E vorba de colectia Stafford Flowers, dar preferata mea ar fi Fleur de Lys, de la ei. Nu o postez pentru ca e poate prea incarcata si aurie pentru unele gusturi dar nu ma pot abtine sa nu postez un set complet Pheasant de la Spode oferit prin casa de licitatii Christies pentru un pret de pornire de 2000 de lire.


De vizitat neaparat www.christies.com. Va puteti da seama ca de fapt nu sunt doar cioburi ci chiar investitii in toata regula.

Bineinteles ca subiectul nu e incheiat. Sunt atat de multe alte firme care creeaza pentru noi, femeile, noi si noi bijuterii de design, multe aparute si la noi, Rosenthal, Hermes, Versace, Villeroy & Boch si altii multi, intrecandu-se pentru a ne castiga inimile (si banii...)

Pana la urma ramane la alegerea noastra, clasic sau modern? incarcat sau minimalist? elegant sau etnic? Dar neaparat "bone china" !!!

Eu personal as alege acum, in acest moment Alencon de la L'Objet.
Dar, cine stie, maine.....


Comentarii

  1. MULTUMESC IULIA!!!!!!!!!!!!!!!!!!! CHiar mi-au fost de super ajutor recomnadarile tale! Iar cioburile astea chiar sunt foarte frumoase!!! iar cand vorbesti de 70-80 euro o farfurie... pare un moft ieftin comparativ cu ce gasesti la magazinul Simona, portelanuri frantuzesti cu 100 euro bucata, foarte, foarte plictisitoare!

    RăspundețiȘtergere
  2. Te pup, ce ma bucur ca imi scrii comentarii frumu!!!
    Daca o sa cumperi de afara ( Harrods, Herend) o sa vezi si ce frumos la ambaleaza comparativ cu magazinul Simonei.

    RăspundețiȘtergere
  3. Si daca vrei ceva mai modern, cauta si Merdinger. E ffff interesant!

    RăspundețiȘtergere
  4. Deasemenea, e o firma foarte eleganta, pe un clasic "suparat" dar de mare efect, Villari. Se pot comanda din Italia.

    RăspundețiȘtergere
  5. Pur si simplu fabuloase aceste seturi...

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare