Fireplaces I


Iarna si-a intrat in drepturi, unul din acestea fiind de a ne teroriza cu frigul si furtunile ei. Partea buna e ca Prometeu ne-a dat o sclipire de idee si de-atunci putem sa stam seara linistiti la gura focului si sa folosim urgia de-afara ca motiv pentru intalniri vesele cu prieteni la un vin fiert...

...foarte bun de baut langa un semineu cu foc adevarat, cu lemne, avem foarte multe optiuni pe tema asta, dar am dat in cautarile mele pentru diferiti clienti peste cateva modele de exceptie.

  
Se numeste Mazzeto si este creatia casei Redwitz (aka Silvia & Lukas Redwitz, artisti de origine germana ), un semineu de interior cu masca din otel, care mi se pare extrem de reusit in varianta Rosso. Un detaliu de manufactura de o frumusete speciala:


Se poate comaanda si in alte optiuni de culoare:


Mazzetto Nero - lipseste cotrastul excelent de la Rosso, dar totusi foarte elegant.


Mazzetto Blanco - doar vrejurile se mai disting clar. Cel rosu mi se pare in continuare cel mai bun ca obiect de arta.

Modelul Mazzetto mi-a placut foarte mult, desi sunt atrasa in general de modele clasice de genul modelului Sampolo de la Cheminees Philippe.
Semineul se poate vizualiza pe www.redwitz.info ( de acolo sunt preluate fotografiile) . Tot acolo am gasit si o alta creatie de data aceasta a artistului Frank Berauer, se numeste "Rondo"si seamana cu un hublou cu vedere spre iad.



Foarte plastic, l-as folosi intr-o mansarda cu mult mobilier de lemn (...combustibil :) ), ar crea o atmosfera tensionata.


La capitolul atmosfera, Elena Colombo aduce ceva in plus cu propunerile ei pentru seminee si instalatii cu foc, desi mult prea serios ancorate in abstract pentru gustul meu, nu pot sa neg ca m-au impresionat si ca eu cred ca merita cautate si studiate ca optiuni.


O instalatie in proiect.


Daca doriti sa admirati alte lucrari cautati www.firefeatures.com . Totusi pentru un semineu exterior as alege totusi pe cel din imaginea de mai jos:


Nu este o capodopera artistica dar imi inspira multa liniste si convivialitate pentru o seara racoroasa de vara, cu BBQ la piscina, se numeste Grand Phoenix.

Revenind cu picioarele pe pamant si cu semineul in casa, un producator de seminee care imi place mult este Devon & Devon. Modelul Rubens este o amintire a stilului deco:


 Dar pe site-ul lor puteti gasi si modele foarte incarcate de fonta turnata. www.devon-devon.it


Exista alte seminee turnate in metal dupa modele originale foarte vechi ( www.southernantiques.co.uk )


Modelul Palmerson din fonta turnata se potriveste foarte bine intr-o baie clasica, decorata cu tapet si obiecte sanitare din gamele traditionale de la Kohler.

Pentru incheiere am ales o imagine care e exact pe sufletul meu, un semineu imens intr-o atmosfera de castel din povesti.



 O seara placuta, si , neaparat, intalniti-va cu prietenii, pe frigul asta o conversatie buna la un pahar de vin rosu  e, sincer, mult mai recomandabila decat o plimbare la Mall.

Comentarii

  1. Anonim1/06/2015

    buna seara , imi puteti spune de pe ce site ati luat ultima poza cu semineul auriu ? imi place foarte mult si as vrea si eu unul. daca nu este deranjul foarte mare imi puteti trimite detalii la urmatoarea adresa de email : corina_cyc@yahoo.com . va multumesc anticipat!

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare