Pictura cu vise





Hei, poate unii/unele dintre noi cauta deja aranjamentul pentru masa de Craciun, mai ales ca optiunile exclusiviste sunt disponibile doar pe comanda si dureaza ceva vreme pana le ai in siguranta acasa :)



Revin deci cu detalii noi despre portelanurile de lux de la Herend, o splendoare izvorata din traditie si perseverenta, in continuarea ideii mele ca trebuie sa cautam sa aducem in caminele noastre acea magie ce poate fi creata numai cu obiecte create de maini harnice de oameni. Obiecte fermecate desprinse din cele 1001 de nopti de povesti...




...rastalmacite in tot atatea modele diferite de pictura pe portelanul glazurat.




"A dream come true" pentru orice pasionat de decoratiuni sau colectionar adevarat.




Chinoiserie interpretata pe un fond de galben crom, luminos si vesel, modelul meu preferat...




... Sau forme inedite, cu detalii neo-empire, delicate si dantelate, un vis de flori imaginare pentru o clipa de eleganta. Aceea cand intalnesti o masa perfecta aranjata dupa toate normele desprinse din timpuri de mult apuse.




Desi nu sunt neaparat adepta culorilor tari pe vesela, modelul de mai sus bordat cu perle si ghirlande de flori mi se pare foarte potrivit pentru mesele vesele de Craciun, mai stilat decat alte modele festive cu crengi de brad sau globulete...








Ce sa mai spun, apropo de ghirlande, de dantelaria de flori miniaturale lucrate in ore si ore de migala din modelele de mai sus, pe care le-am admirat in compozitii pe baza de rosu si albastru. O dulceata!




Cred ca panoplia de modele e foarte eleganta, aproape ca te face sa uiti pentru ce model ai venit in mod special, si sa visezi la sarbatori impodobite mereu cu alte si alte decoruri, unele dintre ele create special pentru curtile regale ( Queen Victoria, Royal Garden...)




Sau pur si simplu create din placerea de a vedea forme si culori imbinate armonios si surprinzator!




Un vas decorativ de dimensiuni mari, cu un model de inspiratie orientala. Elegant.




Sau o veioza fantezie din portelan, care va proiecta lumina in forme florale. Ingenios.




Parasim Herend pe portile cu o arhitectura inedita, pazite de cei doi arhangheli ce tin (pe bune!) in brate niste vase decorative specifice locului. Putin amuzant, dar impresia e excelenta.







Din cescutele de portelan pictat in filigran, poti servi o cafea la cafeneaua manufacturii. Dar cea mai spectaculoasa locatie pentru o cafea ar fi nu foarte departe, in inima Budapestei, unde se gaseste cea mai frumoasa cafenea din lume: New York Cafe.
Despre ea in postarea viitoare!
- Posted using BlogPress from my iPhone

Comentarii

Postări populare