Blue Mood











Un accent albastru intr-o incapere cere putin curaj si ceva mai multa pricepere, pentru ca indiferent de nuanta, culoarea sperantei ramane...tot rece.



Nu e o culoare pe care as purta-o sau pe care as folosi-o pentru accesoriile mele, esarfa, geanta, bijuterii... Nu mi-as vopsi casa in nici o varianta de albastru si nu o vad folosita cu succes la mobilierul din bucatarie, nici macar in baie. Albastrul pare pentru mine o cauza pierduta in favoarea ambalajelor de cadouri pentru pusti!



Si totusi colectiile noi de anul acesta lansate la Paris mi-au adus aminte de "never say never"...









Am inceput cu preferatul meu, "Hop" de la Dedar. Cu o textura fina si o combinatie de culori rafinata, bulinele reinterpretate de la Dedar mi se par proaspete si aducatoare de buna dispozitie, atat ca si draperii bogate ca si ca accente noi pentru a schimba atmosfera de...Paste!







Pe locul urmator la capitolul "albastru acceptat de Iulia" se afla combinatia superba "Portuguese Tapestry" de la furnizorul nostru Watt's of Westminster.







Preluat de la o tapiserie originala de matase din secolul optisprezece, desenul vesel cu flori a fost personalizat cu fire de culoarea cobaltului pentru o impresie artistica speciala, fara a altera traditionalismul variantei initiale. Care nu e nici ea deloc rea:







Poate ca atractia mea pentru desenele cu pasari e de vina, dar trebuie sa redau un detaliu din "Portuguese". Foarte gratios, nu?







Revenind la desene, cred ca noua tendinta de provenienta etnica a limitelor nedefinite - "blurred" - e foarte eleganta si schimba substantial imaginea de ansamblu a interiorului, facand-o mai calda, mai vibrata:









O colectie foarte buna de la Kobe, cu o gama de albastru intre petrol si bleu ciel, m-a atras cu catifeaua cu model diamant si reproducerea de kilim Topasio.







Texturile de inspiratie britanica, lana sau damasc cu model paisley, se completeaza echilibrat si nu dau acea senzatie de deja-vu, aduc un aer proaspat interiorului.







Combinatii intre fibre lucioase si mate, o provocare anul acesta, cu atatea texturi diferite lansate de editori. In fotografiile de mai sus e colectia Nomad de la Kobe, in cateva fotografii de ambient.







O catifea de o finete de descoperit, tot de la Dedar , in nuante de petrol si turcoaz.







Mai sus e Pure Damask de la Dedar, un ton sur ton cu lana si matase care mi-a placut foarte mult ca paleta. Nuanta de albastru din palmete este aproape o iluzie optica. Un material de exceptie.







Si ca sa incheiem cat mai vesel, o fotografie cu pasmanterie de la Watts. Nuanta de albastru este minunata, foarte british, si, cumva, reuseste sa nu fie rece. O sa incerc cat mai curand o camera pe o paleta inspirata din culoarea marii intr-o zi noroasa.



Fara idei preconcepute, cu albastru, inainte :)



Posted using BlogPress from my iPhone.

Comentarii

Postări populare