Best Chester

...vine fara indoiala de la Poltrona Frau. E vorba de fotoliul Chester cu varianta de canapea Chester One foarte eleganta si de mari dimensiuni care uneori e absolut suficienta ca sa umple o camera imensa complet goala.

Culoarea mea preferata de la Frau pentru Chester One este Latte, dar imi plac si toate variantele de mai jos:


Cred ca rigoarea executiei acestui model impune pentru finisaj o tusa de imperfectiune, o impresie de naturalete care nu poate veni decat de la o piele vintage gen Dakota sau Hurricane.


In ultimele saptamani nu am lipsit nemotivat, am avut de lucru foarte mult pentru niste variante de amenajare interioara si iata ce a iesit pornind de la o cerinta a clientului, si anume o canapea de tip Chester. 

 Langa canapea (care poate sa ramana ca mostenire de familie, pastrandu-si valoarea in timp) m-am gandit sa adun fotoliile Archibald create de Jean-Marie Massaud tot pentru Frau. De data asta intr-o piele perfecta de genul celei de mai sus. Cred ca as alege 26 Topo, dar nici 15 Fumo nu e rau deloc.


In general se poate alege pe post de masuta de cafea una din colectie, mie mi se pare ca ar merge cea cu top de piele pe nume Tablino (tot de la Frau) cu o combinatie de culori Spitfire (rosu vintage de mai sus) cu selectia pentru fotoliile de conversatie Archibaldo (deci Topo, un pamantiu foarte cald, potrivit pentru un interior urban-chic).


 Pentru masa, as trece la un alt material natural, un lemn de mahon foarte fin prelucrat. La Frau nu am gasit nici un model de masa care sa merite atentia, deci as alege una creata de casa de design Michael Moeller Design, pentru Matthew Fairbank (www.matthewfairbankdesign.com). E o companie americana de design de mobilier exceptional.



Chiar cred ca puterea unui interior din ziua de azi sta in detaliile manuale realizate exceptional.


Tot de la Matthew m-am gandit ca ar merge un corp de iluminat pe care el le manufactureaza atat de bine. Mai sus, Fife Tripod, cu abajur de bronz si picioare din abanos.


 Pentru masa, scaunele Vittoria, neaparat cu brate, de la Frau, in piele Spitfire (pe primul mostrar din postare). Picioarele se pot comanda in acelasi finisaj cu masa, sper.

Si , ca o cireasa pe tortuletzul meu de urban-chic, un mozaic de la Sicis pe nume skyline, inserat in pardoseala de stejar innegrit, inspatiul dintre zona de luat masa si canapele.


Mi-ar placea sa fie realizat din mozaic de piatra, nu din sticla asa cum e originalul. Ar fi foarte impresionant inserat in pardoseala, ar da un pic o impresie de Escher.


Pentru draperii, ceva de la Rubelli. Delicios ca o ciocolata.

 Incheind acest articol, cred ca exista nenumarate optiuni pentru canapele tip Chester.


Interpretari economice cum ar fi Altavista de la Noir.


Sau interpretari pretioase cum ar fi Albione de la Fendi Casa. Cu o varianta interesanta de scaune de dining, tot Fendi :


Totusi, pentru un interior de mare clasa as alege Chester One. No doubt :)

Comentarii

Postări populare