Vintage

Am primit recent pe FB imaginea de mai jos care, in stransa legatura cu starea mea de spirit actuala ( inca agatata de stancile picturale ale Alpilor Maritimi si de salbaticia verde padurilor sub-carpatice din jurul cottage-ului de vacanta unde ne ascundeam la propriu de arsita lui Cuptor) , m-a facut sa caut resurse cat mai aproape de gustul meu pentru a recrea un interior uitat de lume si de tendinte.




Mi-as dori finisaje cu materiale vechi, nu invechite, sau cu tesaturi reproduse dupa modele de arhiva, si usa aceea , neaparat, culeasa din povesti gen Alba-ca-Zapada, obiectele ce par colectionate intr-o viata de om, peretii care , in ciuda culorii minerale calde, parca te imbratiseaza, desi sunt sigura ca de fapt la atingere sunt reci si usor umezi.

Mmm si vaza chinezeasca, covorul persian, accente exotice care spun "lux" intr-o maniera soptita, si nu in ultimul rand draperiile grele cu pasmanterie scumpa, folosite doar ca accesoriu, asa cum o doamna din inalta societate ar purta o palarie vintage, doar din cochetarie, cu naturalete si respect pentru vechile obiceiuri.

E minunat sa fii la curent cu moda in materie de interioare de lux. Cat anume din aceasta moda va ramane utilizabila ca decoratiune peste 20 de ani e discutabil. Sunt sigur cateva nume pe care le retin, dupa criterii strict personale, si care cred ca nu vor fi uitate cu schimbarea generatiilor. O secunda de visare:

Carlo Rampazzi:


Samuele Mazza:


Hierro Desvilles:



Motivul pentru "collection" din Sanflorian Collection. Incerc mereu sa le schimb intentiile clientilor mei. Va rog, nu va rezumati a fi simpli cumparatori. Incepeti de azi sa fiti colectionari. Acest lucru se invata, si colectia fiecaruia e un coltisor privat in care poti fi sincer cu tine insuti , cu gusturile si placerile tale. Colectia ta nu trebuie sa placa la toata lumea. Nu trebuie admirata sau vazuta neaparat de toata lumea. Trebuie sa fie mandria ta si refugiul tau in acelasi timp.

Iar pentru cei ce glumesc cu mine si spun ca de fapt incerc sa-i manipulez incet catre un stil vintage, declar ca in colectia mea am un telefon ultra-modern alb imaculat de la Bang&Olufsen, strecurat printre fotografii de familie si suveniruri dulci de la nunti si botezuri.



Vintage nu inseamna clasic sau contemporan. Nu inseamna o alegere. Inseamna autoportret. Inseamna tot ce e vintage acum si ce va fi catalogat asa peste respectivii 20 de ani, adica de neuitat...

- Posted using BlogPress from my iPhone

Comentarii

Postări populare