Chandeliers I

 CHANDELIERS I

Cred ca putine obiecte de decoratiune interioara exprima atat de bine esenta stilului clasic/eclectic asa cum o fac candelabrele. Utilizate de cele mai multe ori in interioare clasice, sau interpretate si reeditate intr-o maniera moderna sau chiar fantastica, aceste corpuri de iluminat sunt expuse de cele mai multe ori cu rol de Eye-catcher, un tip de folosinta specifica ierarhizarii interioare de tip clasic.

Vreau sa fac o pledoarie pentru candelabrele de bun gust, indiferent de categoria in care se incadreaza, pentru ca e pacat sa avem atatea variante splendide la dispozitie si totusi sa gasim de multe ori aceeasi lipsa de imaginatie la alegerea lor. 


Artista Correana Lee Bul , cunoscuta pentru instalatiile ei spectaculoase expuse la cele mai remarcabile expozitii si targuri de arta, a creat si aceste candelabre incarcate de cristale si de o vraja aproape sufocanta.

Pur si simplu le iubesc.



Fiecare candelabru este unicat si o adevarata investitie intr-o opera contemporana de arta. Gasiti lucrarile ei la Galerie Thaddeus Ropac, 7 rue Debelleyme 75003 Paris France
            Tel +33 1 4272 9900  Fax +33 1 4272 6166, galerie@ropac.net 


Artistii William Brand si Annet van Egmond au reusit sa creeze un brand de succes reunindu-si fortele sub numele Brand van Egmond. Candelabrul de mai sus conceput in 2009 se numeste Coco si are ca inspiratie colierele de margele si perle create de Coco Chanel. Exista si pe varianta neagra, pentru un suflu cu influente gotice.


Candelabrul Candles and Spirits creat in 2003 de aceiasi artisti are ca inspiratie deserturile sclipitoare de sare din Namibia, asa cum declara pe site-ul lor www.brandvanegmond.com


Si, ca o surpriza, acesta este un candelabru pe care cineva l-a creat singur, utilizand tot felul de siraguri din perle pe un candelabru metalic extrem de simplu.


Pentru toti cei care cauta modele spectaculoase penreu resedinte dar in special pentru proiecte contract, compania Beby Export din Italia este unul dintre cei mai de incredere furnizori, reunind calitatea de exceptie a design-ului cu cea a materialelor folosite. Mai sus este doar o mostra din ce pot face acesti italieni pasionati de creatie.


Pentru cine a ramas insa fidel stilului clasic veritabil, iata si cateva modele pe care le iubesc de la unul dintre cei mai valorosi manufacturieri, tot din Italia.



La final, trag concluzia , neepuizand nici pe departe acest subiect, ca e absolut necesar sa cauti foarte mult pana descoperi candelabrul cel mai potrivit pentru proiectul tau. Pentru ca acel candelabru va aface parte din  imaginea mentala nemaipomenit de importanta pe care o numesti "Acasa".

Comentarii

Postări populare