ManOpera

Reteta :)


Se ia un model de mozaic din catalogul unui producator de mare clasa ( de exemplu cel de mai sus de la Sicis, cu marmura Thassos si sticla argintie, foarte simpatic ).

Se adauga pretentiile unui arhitect bun care sa aiba inclinatii catre monumental si multa viziune ( greu de gasit, dar daca ma gandesc bine as putea sa recomand de la noi nume ca Mircea Sloter sau cuplul Cristina&Petre Talea...).

Apoi se amesteca bine cele doua ingrediente, se adauga un grup tenace de manufacturieri caracterizati de o minutiozitate si rabdare vecina cu mania :) si pa-paaam. Uite ce poate sa iasa.



Dupa cum ziceam, sigur ca imi place tot ce e facut de mana oamenilor. E foarte usor sa distrugi, sa vandalizezi si sa dai foc, e intr-adevar foarte greu sa faci ceva cu mana ta, sa creezi ceva cu creierul tau sau sa realizezi ceva, sa colaborezi ca sa obtii un rezultat demn de admiratie (asta cu trimitere la ultimele evenimente rusinoase din Bucuresti ...)


Ca sa finalizez, cam asa s-au realizat mozaicurile spectaculoase de la Bellagio (am promis ca facem o detaliere si de acolo). Mi-a placut foarte mult stilul sobru si retinut al decoratiunilor, spre deosebire de exuberanta de la Encore. Lobby-ul este foarte fin ca si culori iar combinatia intre decorul Sagiaor si lastrele de Carrara e foarte buna pentru stilul traditional italian.


Scara merita retinuta atat pentru mozaic cat si pentru balustrada de fier forjat, cu fructele de piatra inserate, de mare efect.



Sunt foarte interesante si celelalte spatii publice, hall-uri, restaurante, magazine de suveniruri...


Hall-ul spre Conservatory.


Restaurantul Picasso.


Shopping. Foarte sobru, mob style. Nu?

Toate imaginile sunt furnizate de Sicis - Italia, de la care mi-au placut cel mai mult colectiile Sicis Rugs, Sicis Cosmati Collection si The One Marble Directory, adica produsele realizate din piatra naturala ( desi sunt prezente si accente din compozit colorat de piatra, pentru culorile speciale). De vazut pe www.sicis.com sau, cel mai bine, in cataloagele lor, pentru ca pe site sunt multe modele omise.

O saptamana buna. Si, mai ales, linistita.

Comentarii

Postări populare