O baie fierbinte

Mi-a venit o idee de la baia calda imaginara de aseara ( imaginara pentru ca , dupa o zi plina de peripetii am utilizat ultimii stropi de energie ca sa ma tarasc pana in pat, la o intalnire scurta cu cartea pe care o citesc acum, Lucifer's Tears (genul-thriller).

Pe o scara imaginara , am organizat cazile mele preferate intr-un clasament in care cu cat sunt mai scumpe, sunt mai fierbinti. Deeeci...



...pe primul loc si fara rivale, inca, o cada realizata dintr-o singura piatra pretioasa tamaduitoare (wow!) vanduta la targul de bijuterii din Dubai(2011) la incredibila suma de 1.74 milioane de dolari. Numele ei: "Le Grand Queen" - modest totusi raportat la valoarea in bani. Ar fi poate mai potrivit "Le Crazy-then-Beheaded-Marie-Antoinette-Reedited"... iata ce spune despre ea The Caijou Group’s Sales & Marketing Director, Reka Peresa :  The Caijou gemstone bathtub is a unique luxury object, crafted out of one of the strongest healing stones in the world. Ancient Chinese, Arab and Egyptian civilizations knew of this stone’s beauty and its healing ability, having stored over 100 million years of energy from the earth and universe. This is our first ever sale worldwide and we are delighted it was made at the Dubai International Jewellery Week. The response we’ve received here has been wonderful.

Nu este printre preferatele mele ca impresie artistica, dar, ca sa fiu sincera, e totusi "impressive".



Ceva mai "accesibila"- daca gustati gluma :) - este tot o cada dintr-un singur bloc de piatra, de data asta cristal de roca, deasemenea cunoscut pentru binefacerile ipotetice pe care le poate aduce aurei personale.  Fiecare piesa are forma unica si e produsa de unul dintre preferatii mei ca furnizori de obiecte pentru decoratiuni interioare in stil clasic/opulent - Baldi. Pretul variaza in jurul sumei de $750.000.


...pe primul loc in inima mea, cada pe care daca as fi Melania Trump mi-as achizitiona-o intr-o clipita, este creata tot de Baldi, am vazut-o in realitate, e un vis, nu am cuvinte...se numeste Amaltea si poate fi comandata pe ametist masiv sau malachit compus, la un spectaculos pret in jur de $220.000.


Nu stiu insa de ce e mereu prezentata in interioare negre. Eu as folosi-o intr-o camera complet alba, placat in lastre de marmura Thassos cu coloane cu capiteluri din bronz masiv aurit, sau capitonata poate cu un tapet viu colorat de la Zuber...

Oricum, baia asta e atat de "hot"ca nu te prea poti atinge, decat daca numele tau a fost deja publicat in top-ul Forbes...


Cada de mai sus e superba, fierbinteala pretului scade la $70.000, deci unii dintre noi , foarte norocosi, ar putea chiar sa se atinga de ea, cada Archeo Copper de la Kallista, produsa din cupru masiv in S.U.A. intr-un atelier de manufactura care se lauda ca a lucrat si la torta Statuii Libertatii.


Cazile de cupru se realizeaza prin baterea indelungata a metalului in forma dorita, un proces care consuma mult timp si energie, de aceea nu o sa le gasim niciodata la un pret mai accesibil. Dar am inteles ca o baie intr-o asemenea cada e o adevarata realimentare cu energie, deci felicitari eventualilor posesori.


Primul loc la confort pentru o singura persoana (!) si deasemenea foarte frumoasa, cada de fonta Queen de la Devon este mai "modesta "ca pret (ah! nu ma pot abtine-de cand e un pret de cam de 5.000 de Euro modest?). Poate fi vopsita intr-o varietate de culori si rezultatul e minunat. Cred ca as alege cada asta:


...intr-o baie su sah de patrate de marmura alb-negru pe jos si pereti in foita de aur pictata in sepia cu scene romantice french-style. Imi place culoarea galben, imi da cred mai multa energie decat piatra tamaduitoare si cristalul de stanca la un loc ;).


Undeva la limita intre clasic si "prea-mult" se gaseste cada art-deco de la THG. Pe mine nu ma sperie, dar daca vorbim de galben, asta e o cada pe care as vedea-o intr-o baie cu peretii viu colorati, nu de alta dar ca sa scapam de impresia usor lugubra...


Da ! Asta e o cada pe care as alege-o fara ezitare, de la Lineatre. Dar cu peretii fri-perle si draperii de culoarea strugurilor negri. Nota 10 din partea mea.

Nu as putea sa spune acelasi lucru despre alte creatii. Desi migalite si muncite, atat ca manufactura cat si ca studiu al formei, nu as recomanda cada de mai jos decat daca te cheama cel putin Madonna sau Lady Gaga ( si nu ma refer la porecle...)


Tot din seria "don't try this at home" e pentru mine si cada cu pietre Svarowsky de la Teuco, care desi incearca din rasputeri sa para ca are spuma de pietre pretioase pe margine, nu-mi inspira decat ca a fost reparata prost de un artist excentric. Sau, mai rau, ceva zgarieturi la o nedorita alunecare...



Nu ma pazioneaza nici nevoia acuta de decoratie, din care de multe ori rezulta ciudatenii de folosit poate numai in S.P.A. -uri extravagante...de ce as folosi o decorare cu vrejuri in linii curbe de inspiratie clasica daca le luminez cu o culoare stridenta si pe o cada colturoasa si care nu imi da deloc senzatia de comoditate...



Nu refuz o linie moderna, am si eu preferatele mele la capitolul asta piesele de mai jos:


Cada Diamond de la Aquamass


Cada Slipper, foarte comoda.

Dar cele mai multe cazi moderne sunt cumva incomode in comparatie cu o cada clasica de tip Queen de la Devon.

Asta e parerea mea. Daca e cineva care nu e de acord, sa vorbeasca acum sau sa taca pentru totdeauna ;)

Comentarii

  1. Multumim pt oportunitatea de a intelege ce e prin lumea inaccesibila majoritatii din Romania. E bine sa stim, macar sa vedem. Multumiri inca odata!

    RăspundețiȘtergere
  2. Va multumesc si eu pentru apreciere; Qui ipse sibi sapiens prodesse non quit, nequiquam sapit. (Casanova); in cazul nostru, cunoasterea ar trebui sa ne dea aripi imaginatiei si creativitatii.

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare