Duo la NY


 In timpul unei plimbari de decembrie pe Madison Av. brat la brat, am intrat de frig la un restaurant care mi s-a parut interesant, dar in primul rand probabil bine incalzit.


Perfect integrat in peisajul din New York, aproape o continuare a strazii ca gama de culori, si cameleonic prin stil, a devenit unul dintre lucrurile pe care mi le amintesc cu drag, atat datorita unei gustari perfecte langa un ceai aburind, dar si datorita serviciilor de elita.


Dar ce mi-a placut cel mai mult a fost perechea de tablouri monumentale si foarte prezente, cu o atitudine zeflemitoare si aroganta: Primavara si Venus ale pictoritei Lauri Blank. Daca deschide cineva imaginile de mai jos pe tot ecranul va intelege atmosfera senzuala, aproape toxica din sala principala...





Din sala mare de tip lounge se trece in sala de mese la care primul lucru care iti sare in ochi sunt candelabrele de cristal cu cel mai traditional design. Mancarea , conform www.eatbigapple.com, este printre cele mai interesante din oras la capitolul fusion.


Tablourile deosebit de bine asezate in decor m-au facut sa caut date mai multe despre Lauri si iat-o intr-o poza alaturi de Primavara dispusa la Duo:


O femeie frumoasa care se picteaza pe ea insasi in nenumarate roluri , de la mama diafana si induiosatoare, la curtezana dura cu siraguri multiple de perle suprapuse, simbolul senzualitatii.



Exista o doza de naivitate in imaginile impunatoare ca dimensiuni, dar aceasta e surclasata de tehnica si de un anumit tip de zeflemea romantica bine ascunsa. Mi se pare ca pe langa gratia studiata a fiecarui tablou, apare o autoironie generata de imaginea femeii ca obiect al dorintei.



Legenda Zburatorului lui Eminescu, nu? Foarte aproape.


Aici parca vad o parere proprie a autoarei despre cartea "Temperance" din Tarot.


O imagine pe care as vedea-o intr-o camera de dormit. O poveste intre Tamara Lempicka si romanticii secolului XIX, rescrisa in limbajul senzual al umerilor dezgoliti.

O "rapire din serai" culta. Un gen de pictura decorativa monumentala care insa nu asupreste ci  incalzeste si tempereaza orice abordare prea serioasa. Mie mi-a placut mult.

Fotografiile sunt preluate de pe www.eatbigapple.com, www.bizbash.com si www.blankstudio.com, site-ul personal al artistei.

Comentarii

Postări populare