Casa de ciocolata

Casa a avut, in mintea mea, ca inspiratie perioada interbelica si culorile ciocolatei.
Apartamentul de pe Paris a suferit o transformare majora la proiectare prin mutarea bucatariei din spate in camera din dreptul intrarii, transformand astfel aceasta functiune intr-un fel de pivot al casei, fiind locul cel mai vizitat, punct de intalnire pentru toate persoanele, si musafiri si locatari. Bucataria este furnizata de Aster Cucine Italia, corpul de iluminat este de la Artemide. Pe jos este gresie portelanata care imita piatra naturala, de la Marazzi.
 Usile glisante pe masura si toate usile si placarile cu lemn din casa sunt realizate impreuna cu o fabrica din Romania, dar au iesit la calitatea celor de import.
Noua ne-a placut hota cu aer nostalgic ( e de la Ariston), linia simpla si clasica a mobilierului de bucatarie si am adaugat pentru indulcirea atmosferei perdelele pe toata lungimea ferestrei prinse cu ciucuri decorativi clasici, care inalta si maresc camera transformand-o intr-un al doilea dining.
Zona de canapele e mobilata cu canapele IPE Cavalli in catifea reiata pe latime mare, foarte confortabila; nisa din spatele canapelei exista si a fost decorata cu profile Orac Decor Belgia, peretele din nisa fiind placat cu oglinda taiata in placi fazetate, dupa schita mea. Candelabrul este de la o fabrica din Murano, realizat pe comanda cu sticla filigranata ( detaliul este visibil de aproape ).
Pe pereti in toata casa este dispus tapet decorativ de fibra de carbon de la Caparol, care va feri peretii de aparitia unor fisuri in timp (apartamentul este intr-un imobil interbelic si trebuie protejat din acest punct de vedere; deltfel tot ce inseamna instalatii sanitare, termice, electrice a trebuit inlocuit complet). Acest tapet care in living si dining are un desen cu dungulite, a fost zugravit cu vopsea lavabila de interior satinata. Culoarea din living este mai inchisa pentru ca este o camera aproape lipsita de lumina naturala, pentru a aduce caldura ciocolatei calde.
Zona de dining are mobila de la Radice, o colectie inspirata din Art Deco, lucrata integral manual, cu insertii de piele dantelata in usi. Tapiteria scaunelor in culoare trandafirie este coordonata cu draperiile, facand parte din aceeasi colectie de la JAB Anstoetz. In aceasta zona sunt acumulate in timp multe obiecte decorative care sunt achizitionate de proprietara in calatorii si multe fotografii cu rame spectaculoase, amintiri de familie. Una din firmele de decoratiuni foarte prezenta este Thomas Hoffmann (scaunul decorativ, fructiera in forma de gondola de pe masa, rame si obiecte).
Usile sunt tapisate cu piele de Cordoba filigranata si patinata cu auriu. Butonii de tragere sunt din cristal. Pe jos in living si dining este dispus parchet din lemn de trandafir. Multe tablouri din casa sunt ale pictoritei Mariana Ioanitescu. Holul lung si punctat cu corpuri suspendate de la Artemide duce spre zona de noapte cu un dormitor, un dressing si doua bai.
Un detaliu din dining, pianina pentru clipe speciale... 
Dormitorul matrimonial are ca tema ciocolata alba si cea amaruie :) din repertoriu:
- pat si noptiere din lemn masiv lacuit si sculptat manual, tapitat cu catifea alba
- placare cu mozaic de sticla Bisazza, modelul Nefertiti in spatele patului
- comoda placata cu sticla laptoasa de a Ipe Cavalli
- dressing din sticla de culoarea ciocolatei, bizotata in casete mari. De la Mercantini Italia.
- draperii de matase de la Jab Anstoetz.
Baia master - tema ciocolata cu menta :)
Peretii sunt placati cu mozaic de sticla Bisazza cu insertii de foita de aur iar nisele originale ale camerei sunt pastrate, este creat doar din gips carton valul placat cu mozaic verde de pe tavan, pentru mascarea unor elemente inevitabile de instalatie.

In dressing e etalata colectia de icoane intr-un colt de suflet.
Tot mobilierul si decoratiunile, impreuna cu consultanta pentru amenajarea interioara sunt cu mandrie furnizate de mine.

Comentarii

Postări populare