Pe scurt, despre baile lui Jamie Drake


Cateva cuvinte pe scurt despre designer-ul meu preferat si sursa mea de inspiratie, Domnul Jamie Drake: are un simt (de neegalat pentru mine) al culorilor, atat ca alegere a nuantelor cat si ca dozare a lor intr-un interior; are o dragoste deosebita pentru obiectele frumoase, pe care le coordoneaza dupa o reteta personala secreta; si, o mare calitate, nu vrea sa faca interioare avangardiste sau extravagante. Vrea sa faca interioare (doar... ) superbe.  ( www.drakedesignassociates.com )

Nu este , dupa parerea mea un mix&match, desi la prima vedere asa pare. Este dragoste pentru materiale, culori si texturi. In masura in care nu vrei sa epatezi prin mozaic de sticla argintata sau de sidef, nici prin lavoare si baterii pretioase, ci prin rafinamentul prin care le combini in asa fel incat luxul sa fie doar partea a doua a problemei.


Jamie Drake pentru Kohler, in culori tomnatice. (de pe http://www.apartmenttherapy.com/kohlers-cabochon-powder-room-b-68357 )


Cred ca adevaratul lux nu sta numai in achizitia de materiale exclusiviste, ci mai ales in "achizitia" ideilor unui artist care sa dea viata acestor obiecte in interiorul virtual din imaginatia lui. In baia de mai sus, un powder-room (baie de oaspeti) de dimensiuni mici, a folosit un tapet de culoare bleumarin inchis, care in loc sa micsoreze, mareste locul, ajutat de obiecte albe ca laptele si de accente aurii.

Am invatat si eu de la el lucrurile astea, studiind atent de unde vine lumina asta prezenta in toate proiectele puse in opera de el. In loc sa mareasca, o culoare deschisa umanizeaza un spatiu, facandu-i vizibile limitele si aducandu-l la o scara umana. Prin contrast, o culoare inchisa cu umbrele ei, desfiinteaza limitele unei incaperi si , ajutata de oglinzi sau alte obiecte de tip eye-catcher, mareste in mod surprinzator!



O culoare pastelata e bineinteles preferata de multi care gasesc in baie momentele lor de relaxare ale unor zile incarcate. Dar, daca baia aceea este locul tau privat, de ce sa te limitezi la un design de gresie si faianta comun si sa nu aduci acolo mobilierul tau preferat, o canapea comoda si inzorzonata cu multe pernute asortate, flori! multe flori, sculpturile sau tablourile tale iubite cu peisaje marine sau abstracte, si mai ales draperii si perdele, cele mai frumoase din toata casa...nu e nici un pericol sa se deterioreze ceva, trebuie doar avut grija si intrebat toti furnizorii ce solutii au pentru spatii cu umiditate redusa sau periodica.

Baia ta e sanctuarul tau personal, unde te pregatesti sa fii la inaltime inca o zi . Accesorizeaza!


Jamie Drake a creat o linie extraordinara pentru THG Paris. O linie prin care demonstreaza ca nu e doar un foarte bun interiorist, ci si un surprinzator de bun designer de obiect. Daca ma intrebati pe mine, intre piesele dure desenate pentru baie de Philippe Stark si colectiile desenate de Jamie Drake pentru THG, le-as alege pe ultimele. Iata de ce!




Colectia Emotion, cu manete de lemn exotic, portelan, corn natural sau abanos.



Colectia Profil, pentru bai moderne sau art-deco, poate avea detalii din abanos, corn natural sau din sticla Lalique.

Imaginile cu piese THG sunt toate preluate de pe www.thgjcd.ru . Imaginile cu bai sunt preulate de pe site-ul companiei Drake Design Associates. Contact  (preluat de pe www.asidnymetro.org)

Drake Design Associates
315 E 62nd St
New York, NY 10065-7767
    Phone: (212) 754-3099
Email: info@drakedesignassociates.com
Website: www.drakedesignassociates.com

Mi-a placut foarte mult albumul despre lucrarile lui, care se cheama "New American Glamour", are o prezentare deosebit de eleganta, fotografii de William Waldron, si se poate comanda de pe Amazon. In ea se gasesc si fotografii si cu locuinta de o frumusete eclectica speciala a primarului orasului New York., Domnul Michael Bloomberg. Informatia e preluata de pe http://www.artfixdaily.com/news_feed/2011/09/21/2226-a-peek-inside-mayor-bloombergs-baronial-homes.

Jamie Drake a fost inspiratia mea de multe ori cand am avut curajul sa folosesc culori noi, stralucitoare, si sper ca asta sa se vada in Referintele mele. Va doresc o saptamana de Martie cat mai creativa!

Comentarii

  1. Anonim5/19/2013

    Thg are o multime de colectii superbe,Petale de cristal Baccarat este ultima colectie ,o parte se gasesc pe designdecor.ro

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Daaa, mie imi plac in mod special bateriike din colectia Lalique, si cel mai mult modelul Panthere, pe sticla neagra... Dar ma bucur ca au apelat la un designer atat de rafinat ca Jamie Drake, chiar am invatat multe din interioarele lui la inceputul carierei mele, cel mai important a fost sa scap de frica de culoare si mai ales de frica de a combina neasteptat culorile...

      Ștergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare