VIP Lounge

Cred ca rar mi-a fost dat sa vad intr-un aeroport atata maiestrie si aplicatie catre detaliu ca in salonul pentru pasagerii de Bussiness din aeroportul din Istanbul. Eu voi posta de data asta imaginile cu cateva comentarii, sunt curioasa daca a vazut cineva pe undeva o lucrare similara mai elegant realizata, avand in vedere ca totul in aeroporturile din ziua de azi pare facut cu economie, sa ia doar ochii pasagerului grabit si preocupat de tabelele cu orele de zbor.

Ei bine, de data asta nu!


Trebuie sa incep cu baia pentru ca eprimul loc in care m-am oprit dupa un zbor lung si obositor ca sa-mi "pudrez nasul" ;)


Lavoarul executat din lastre intregi de marmura de Carrara si o alta marmura fumurie, "neidentificata".

Va rog observati forma superba care se creaza prin oglindire, orhideele naturale si buchetele de flori, bateria exceptionala, prismatica, dozatoarele perfect coordonate de sapun si de crema de maini...


 Inca o data, va rog, remarcati oglinda de pe tavan, un efect splendid in realitate, inaltand mult camera.


Ramanem in continuare in baie! Da, pe bune, furnir de cires dispus diamant cu intarsii din lemn de salcam, dupa un model foarte fin de inspiratie musulmana.


Continuam mai jos cu usile de la cabinele WC. Locul in care se pot economisi cei mai multi bani pentru ca nimeni in general nu vrea sa petreaca prea mult timp intr-o asemenea cabina pe aeroport...


Aceeasi piatra Carrara pe jos si pe pereti. Si surpriza!


Cabinele sunt dreapt-stanga placate cu oglinda, iar pe peretele de piatra sun puse veioze  ca pentru dormitor. Coool, nu?


Cand iesi te intampina toaleta speciala pentru machiaj, cu un loc special gandit sa-ti pui geanta pretioasa!!!! (oricare ar fi ea, Chanel, Vuitton, Prada, incape perfect pe consola de piatra masiva).
Remarcati spoturile de atmosfera la partea de jos, sub lastrele verticale si iluminatul indirect din spatele oglinzilor...


Nu una ci chiar cinci asemenea toalete, ca nu cumva doamnele sa se deranjeze unele pe altele in timp ce-si renoveaza fatada... :)



Intrarea in louge se face cu scanarea automata a cartii de imbarcare la barierele de cristal din fotografie - stanga. In spate, un ecran imens pe care ruleaza diverse peisaje superbe din Turcia...


Am remarcat elementele frumoase de ierarhizare a spatiului si cele pentru tavan, cu rol strict de asigurare a unui confort psihic absolut inexistent in orice aeroport imens cum e cel din Istambul.


Frafurii albe zburatoare...


Delimitarea virtuala a spatiului si aducerea lui la scara umana.



Saloanele cu canapele ( de piele, foarte comode ) sunt plie de efecte scenografice, oglindiri, contraste, lumini filtrate, directe si indirecte. Un arhitect foarte atent la detalii.


Si fiul meu a gasit fotoliile gri deschis din piele foarte comode. S-a aruncat repede pe unul... si a inceput sa-si butoneze aparatele. Copiii din ziua de azi cred ca pot fi foarte usor invatati sa piloteze navete spatiale!!!! Au o mare pasiune pentru butoane.


Remarcati parchetul masiv de stejar baituit si foarte lucios. Ador parchetul lucios!


O oglinda. Orice arhitect econom si normal la cap ar fi lucrat cu pereti drepti, mult mai usor si mai ieftin de detaliat si de executat. Dar probabil ca la ei criza e mai blanda...


Nu era suficient un frigider normal. Aici frigiderul e pe relizat masuri speciale si integrat in design. Foarte frumos, bravo! Bebe, asteapt-o pe mami, puishor, nu pune manutza pe Red Bull!!!!


Si cireshika de pe tortuletz! Ce se vede acolo frumos in spate? Bonus pentru vizitatori, o masa excelenta de biliard. Cum sa petreci mai placut doua-trei ore intre zboruri daca nu la "o bila"? Iar pentru cei plictisiti, o biblioteca cu carti foarte interesante.

E impresionant atat ca design (modern dar de bun gust si foarte bine sustinut financiar) cat si ca detaliere si materiale puse in opera. Felicitari arhitectilor.

Deci, a vazut cineva un louge de Bussiness sau de First mai interesant? Sunt foarte curioasa si va rog sa-mi dati idei.

Comentarii

Postări populare