...Italia

O dedicatie pentru prietena mea Anca, o mare iubitoare a Italiei.


Pe scurt, despre Italia.


Ce motiv mai bun sa pleci acolo decat pentru un eveniment in familie, un botez italian. Un eveniment simplu si frumos, fara fast gratuit, plin de lumina, intr-o biserica mica, alba, ca o jucarie.




O biserica realizata complet din piatra, dar in care totul emana caldura si viata. Plina de oameni linistiti si de copii nazdravani. O combinatie reusita :)


Trei pusti simpatici...


O intrare in restaurant care nu anunta deloc surpriza dinnauntru...


Si surpriza, o vedere splendida asupra unei plaje mici, ascunse intre tarmuri inalte si ziduri de cetate veche de sute de ani. Polignano a Mare.


Un peisaj romantic...o sarbatoare speciala. A doua zi, pentru relaxare, o plaja pustie, strajuita de aceleasi stanci incinse de soare.


Culorile sunt aparte, sub o lumina particulara pe care o gasesti doar in tinuturile mediteraneene.


O lumina care pare facuta sa mangaie formele splendidelor ordine clasice...


Sub soarele lor, umbrele sunt albastre, am urmarit asta , dupa ce un profesor de Studiul Formei din facultate mi-a deschis ochii, pentru natura culorilor...


Si cand soarele s-a ascuns dupa un nor in forma de pana, am cautat alte minunatii, pe care le-am savurat cu ochi de copil.



La Alberobello, casutele din povesti pe numele lor Trulli - fac parte din patrimoniul UNESCO.


Exista si o intreaga poveste despre casutele tuguiate si semnele desenate cu alb pe acoperisurile lor, simboluri magice care protejeaza de rele.






"Pour la bonne bouche" , aplicele realizate intr-un atelier local, expuse la cel mai bun restaurant de fructe de mare din regiune. Delicioase!

Comentarii

Postări populare