Lumea Copiilor (Terry)


In camera lui Terry domneste o ordine desavarsita, bineinteles atata vreme cat el nu e acasa... Si-a agatat de plafoniera cu cristale, in mijlocul camerei, un sistem planetar care e destul de asemanator cu al nostru, dar in care totul e intr-o alta ordine, stabilita de el atunci cand impreuna am lipit, pictat si insirat impreuna pe fire de guta planetele cuminti.


Langa patul lui Terry, pe perete, a vrut sa-si aseze o tapiserie cu un unicorn, reproducere fidela dupa "Unicornul captiv", originalul expus la Metropolitan Museum din New York ( the Cloisters Collection). Desi captiv, unicornul este vesel, se crede ca imaginea e o alegorie a iubirii, unicornul captiv este sufletul uman, iar captivitatea este asumata, pentru ca gardul este foarte jos si lacatul este aproape deschis, ideea ar fi ca, daca ar vrea, unicornul ar putea evada oricand, in schimb se delecteaza linistit la umbra pomisorului lui plin de rodii... Terry, unicornul meu mic.


Rafturile lui, pline cu jucarii, majoritatea constructii Lego lipite cu grija cu super-glue, ca sa reziste reprizelor de joaca. Si, in centrul imaginii, cupa lui de "Cel mai cuminte copil" pe care a primit-o anul trecut de 1 Iunie, senzatia gradinitei de copii...


Patul lui Terry este auriu, culoare pe care si-a ales-o singur, si este pazit de un desen superb cu un cocos, zodia lui dupa zodiacul chinezesc. In fiecare seara adoarme in mijlocul patului lui, si pielea lui miroase inca a laptic proaspat si a caramel.

Baietelul meu cel neasemuit, Terry.


( Multumesc pentru fotografii revistei Ideal Decor si lui Razvan Bestea. Tot mobilierul si toate materialele textile sunt importate de Carpatia, firma mea de consultanta si amenajari interioare de lux).

Comentarii

Postări populare