Putina inspiratie...

Multumesc tuturor cititorilor mei care, dupa cate am vazut, au urmarit blogul in luna decembrie, sunt foarte recunoscatoare pentru atentie, amai ales ca exact in aceasta luna nu am avut timp de postari pe blog. Pentru mine, luna decembrie e cea mai plina de avenimente si de activitate, pentru ca toata lumea, " cu mic cu mare" isi doreste sa aiba gata amenajarea noilor interioare de Ajunul Craciunului. Asa ca probabil toti arhitectii si firmele care se ocupa de design interior sunt coplesiti de proiecte in finalizare.

Si cum pentru fiecare caminul personal este cel mai important loc din lume, raspunderea si implicarea este de obicei pe masura.

Desenele punerii materialului in opera sunt de obicei la fel de importante cu calitatea cusaturii si a tesaturilor alese, si de multe ori acest desen face din niste materiale comune sau foarte conservatoare, punctul de atractie al camerelor respective. Cum se intampla si in fotografia de mai jos, luata in Hotelul Ritz din Londra.



In asteptarea noilor targuri profesionale care sa ne dezvaluie noile tendinte (cel putin la textile putem deja sa le intuim din zona fashion), iata pentru inceputul acestui an cateva schite pentru proiecte pe care am incercat sa le finalizam anul trecut.

Pentru putina veselie, putem iesi din simetria calasica si alterna materiale cu texturi diferite, catifea, tafta, brocatelle si voal. Cred ca e o solutie foarte buna atunci cand ferestrele sunt foarte inguste sau cand e vorba de o camera cu o functiune de socializare, ca o camera de mese sau un salon de festivitati.


Simetria poate fi indulcita si ea atunci cand in locul draperiilor clasice dreapta si stanga, se folosete o oganza cu model de tip devore (un motel realizat din tesatura, nu imprimat!) sau o tafta semitransparenta. Elementele mantovanei pot fi si ele dublate cu organza sau tafta, cred ca impresia generala este in acest caz una de suplete si lejeritate, potrivita pentru o camera de zi care pastreaza totusi linia clasica.

Camera de zi

Dormitor


Mie personal imi plac si desenele mai incarcate si cat mai sofisticate ca accesorizare, cu pazmanterie incarcata si diferentiata pentru diversele elemente ale compozitiei, cu suprapuneri de materiale grele si bogat decorate, eventual in culori cat mai saturate de rosu burgund, verde de China, purpuriu si galben crom. Iubesc galbenul intens, saturat, chiar si pana la tonuri de ocru natural.


Am gasit imaginea de mai sus pe un site la un moment dat (imi pare rau ca nu am retinut numele site-ului, cred ca era blogul  Cote de Texas, dar nu as putea fi sigura...). Mi-a placut foarte mult, atat culoarea splendida, cat si tipul de prindere a materialului, foarte potrvit pentru lucrul cu materiale uni, cum e de exemplu catifeaua.


Se poate folosi o catifea naturala pe baza de bumbac care da o nota de noblete clasica, cum ar fi Aris de la Loris Zanca (in poza de mai sus) prin Sanflorian Collection, sau...


...daca se doreste o imagine mai pretioasa si mai feminina, o catifea lucioasa in ape fine, pe baza de Dralon sau alte fibre artificiale, care se intretine foarte usor si are o tinuta excelenta, cum este Teatro de la Kobe (tot prin Sanflorian Collection).

Orice tip de catifea s-ar alege, posibilitatile sunt nenumarate pentru punerea in opera si combinarea cu alte materiale. Am desenat pentru clientii mei diverse propuneri in ultima vreme, este o placere sa participi la crearea unei atmosfere calme si calde in casa cuiva, si atmosfera asta data in primul rand de textilele puse in opera.




Astept ca si voi cu mare emotie anul 2013 si sper ca va fi la fel de plin de proiecte interesante ca si anul trecut. Doresc tuturor multa inspiratie acum la inceput de drum :)

Comentarii

Postări populare