Manufactura de lux




While working, am dat peste o piesa care e una dintre preferatele mele, covorul de mozaic Boucher de la Sicis, de mari dimensiuni, cu un desen inspirat de o Savonnerie originala, bineinteles probabil simplificata si reinterpretata.


O astfel de creatie de exemplu ( imagine preluata din Encyclopedia Britannica, http://www.britannica.com/EBchecked/media/70659/Savonnerie-carpet-mid-19th-century ). Savonnerie este o veche manufactura de covoare in apropierea Parisului, al carei nume provine de la faptul ca a luat locul unei fabrici de sapun (savon :) si care este foarte apreciata de cunoscatori, alaturi de cea de la Aubusson. Ambele tipuri de covoare se numara printre preferatele mele, le recomand cu mult drag, chiar si sub forma de replici, deoarece cele originale sunt foarte scumpe. Insa impactul lor in interioarele clasice este de neegalat, atata vreme cat se merge pe variante lucrate strict manual.

E foarte interesant cum se poate trece de la un material atat de fin cum sunt firele textile ( lana/matase) la un material aparent atat de dur si restrictiv ca piatra naturala. Un covor cum e cel din piatra de mai sus se realizeaza combinand diverse varietati de culoare.
As schimba fondul centrului bordurii deschise in Rosa Pearl:




Si fondul bordurii exterioare din Maron Emperador (cum e cel din imaginea originala):



...in Red Lake ( Rosso Laguna ) pentru un contur mai pregnant.



Imi plac mult realizarile ton sur ton, dar la o piesa atat de decorata, cred ca anumite contraste ar da un efect splendid. Poate si cu o tusa de mosaic de sticla auriu ca accent pe vrejurile decorative, desi efectul "dore" e atat de frumos redat doar din combinarea diverselor tonuri de piatra...

Aceasta maiestrie a fabricii de mosaic din Ravenna, si calitatea marmurei folosite, face ca pretul pentru un Boucher standard sa depaseasca 10.000 de Euro, dar ca alegere pentru o zona reprezentativa a unei locuinte sau institutii, cred ca acest covor din piatra, fara moarte, depaseste orice asteptari.

Mai multe modele se pot gasi pe www.sicis.com, de unde sunt preluate si imaginile mele. Nu recomand nimanui sa se limiteze la selectia mea sunt multe alte piese de rezistenta, deasemenea de inspiratie istorica, acolo. Enjoy!

- Posted using BlogPress from my iPhone

Comentarii

Postări populare