Welcome!




Imi plac intotdeauna consolele ca piese de mobilier, indiferent carui stil ii apartin. Bineinteles ca nimic nu se compara cu o superba consola de epoca, originala, mostenita sau achizitionata de la un bun dealer de antichitati.




Dar pentru cei care prefera mobilierul nou, exista nenumarate posibilitati si variatiuni pe aceeasi tema, cum ar fi cea de mai sus, din colectia Transculture de la Colombostile, creata de unul dintre designerii mei preferati, Hierro Desvilles.


Tot de la Hierro avem modelul de mai sus, o consola bifaciala, gandita sa ocupe locul central intr-o decoratiune specifica spatiilor monumentale, de receptie. Linia este una foarte curata dar fara sa cada in simplism, cu accentul pus pe finisajul impecabil de chinoiserie. O piesa delicioasa si cumva senzuala...


Tot de la Colombostile, piese mult mai traditionale, dar pastrand aceeasi inegalabila tusa de detaliu decorativ, excentric si unic.


Piese gandite pentru interioare menite sa impresioneze asistenta sau sa mangaie sufletul indragostit de arta.


Locul unei console poate fi intr-n splendid lobby sau spatiu de receptie, in orice circulatie ca piesa de fragmentare a traseului sau de reper vizual. Dar pentru piesele speciale se poate rezerva un loc in incaperile principale.


O consola poate constitui o baza pentru diverse alte piese, o oglinda, un tablou, chiar un televizor daca acesta are un design de etalat.


Poate fi utilizata la spatele unei canapele centrale, pentru imbunatatirea aspectului acesteia. Sau in varianta miniaturala, poate impodobi pereti sau poate folosi drept noptiera, cum ar piesele de mai jos create de artizanii florentini de la Chelini.









In vitrina show-room-ului nostru, am ales o piesa de la Asnaghi, consola Cluster in finisaj de foita de aur pictata, in contrast cu o rama din lemn sculptat de inspiratie baroca, in lac negru.


Unii nu agreeaza contrastele, dar eu cred ca nimic nu e mai vesel decat o iesire din rutina coordonarii totale la decoratiunile clasice, un fel de amuse-bouche la intrarea sau iesirea dintr-un spatiu in stil traditional.

- Posted using BlogPress from my iPhone

Comentarii

Postări populare