Divani - divani...

Ma gandeam la denumirea in italiana a canapelelor " divani" daca are vreo legatura etimologica sau de alt fel cu cuvantul "diva". La asta m-au dus cu gandul canapelele senzationale de la Riva Mobili d'Arte, nu voi posta multe, ci numai acele modele care mi-au taiat rasuflarea pentru gradul de rafinament si executie a sculpturilor manuale.
O variatie pe aceeasi tema dar mult mai elaborata ca sculptura. Poate e slabiciunea mea pentru trandafiri de vina. De fapt sunt sigura.
Un model mai sobru si mai opulent, pentru o vila eleganta, cu spatii generoase. In general canapelele de lux se caracterizeaza prin dimensiuni mari si detalii exceptionale ale lucraturii. 
Pentru a le particulariza e nevoie de un expert care sa coordoneze perfect tesaturile de tapiterie cu celelelalte detalii ( tapet, covoare, draperii). Expertul poate fi de multe ori doamna casei, cu gusturi desavarsite.
Acestea sunt cele care se potrivesc cel mai mult gusturilor mele. Recunosc, eu sunt departe de minimalismul modern, rece si industrial, si cred ca pot folosi foarte bine un iPhone sau un iPad si rexata pe o canapea opulenta si spectaculoasa.

Dar daca vorbim de spectacole, putem recomanda  de la Riva si doua modele cu o tenta teatrala. Observati va rog piesa de mobilier in forma de ceas gigantic din planul secund.
Chiar mi-ar placea sa primesc comentarii legate de acest stil. Este izvorat din fraul liber dat imaginatiei unor designeri, de catre puterea de cumparare a unor clienti indragostiti de tot ce e fastuos.

Think Rolls Royce versus Volksvagen.
Time-less versus consumerism.
Care este oare drumul de urmat? O intrebare la care fiecare isi raspunde in felul sau, fara a primi nota de trecere decat de la una dintre generatiile viitoare. 

Comentarii

Postări populare