Milano 2018 - latura poetica

O parte a targului de la Milano a fost greu de categorisit ca si clasica, desi panourile declarau sus si tare ca pavilioanele respective adaposteau comorile de manufactura in respectivul stil.. Mi-au lipsit scenele flamboyante de altadata. Nu am fost dezamagita de Riva si de Citterio care au pastrat tot patosul creativ. In rest, multe firme cunoscute de atatia ani, au lasat putin garda jos in cautarea unui limbaj apropiat maidegraba design-ului modern.

Printre clipele de incantare totala se numara intalnirea cu barul intarsiat cu sidef de la Caspani Tino.


Furnira lacuit si nuantat roz si verde, insertii de madreperla, multa poezie. Inauntru, tot ce trebuie pentru adapostirea lichiorurilor fine si a tariilor vechi.

Provasi, mai jos, ne-a intampinat cu confort si cu mai putina exuberanta decat in anii trecuti. Insa incaperile au fost tratate cu un spectaculos tapet rosu in stil de Chinoiserie.


Am vazut o influenta foarte puternica a trend-ului de influenta chineza. O mare efuziune artistica, intalnirea intre spiritul creativ italian si o mare cultura milenara.

Am deschis dulapul fermecat de la  San Leucio si am intrat in Narnia textilelor. Matasuri pretioase, culori rupte din povesti cu zane si vrajitoare.












Broderii chic pe catifea fac deliciul amatorilor de detalii rafinate si amuzante.





O Lazy-Suzy cu intarsii de bronz, ramuri, flori, fluturi, lac negru, bineinteles, un limbaj al formelor si culorilor apreciat de Coco Chanel, amatoare de panouri Coromandel.


Mese completate perfect de argintarie Scavon, cu detalii grotesti sau cu putti jucausi.




O atmosfera romantica, avand multe influente asiatice, cu culori hipnotizante, merita sa iertam pacatul simplismului pentru splendoarea viziunii poetice.

Comentarii

Postări populare