When in London...


Anul acesta Nu voi merge sa cumpar cadourile de Craciun la Londra. Dar o prietena draga tocmai planuieste sa o faca asa ca m-am gandit sa-i dedic aceasta lista cu locuri si lucruri de facut in cel mai interesant/classy oras din lume, daca ai norocul sa pici cumva pe-acolo intr-un week-end inaintea Sarbatorilor.



Parerea mea personala : stai la Berkeley. Pe langa ca e pozitionat super, la 2 minute pe jos de Harvey Nichols si 5 de Harrods, mi s-a parut ca are cele mai bune servicii posibile, si cu toate ca nu e amenajat intr-un stil opulent, armonia de culori e atat de fina incat e imposibil sa nu te cucereasca.



Mai are cateva atuuri.


Blue Bar, un loc de intalnire, dupa ora 22, pentru multe celebritati si unul dintre barurile preferate pentru Madonna, Leo, Giselle... este o bijuterie de interior clasic transformata de designerul David Collins intr-o baie spectaculoasa de albastru ca de uniforma scolara, pe care autorul l-a botezat "Lutyens blue" dupa numele lui Sir Edwin Lutyens, unul dinte cei mai importanti arhitecti eclectici britanici. Decoratiunile superbe ale peretilor sunt copiate dupa un salon francez original. Sunt de remarcat pardoseala din piele neagra de crocodil, barul de onyx, fotoliile joase si foarte confortabile. Culoarea peretilor este insa vedeta, e hipnotica si relaxanta, poate as incerca sa o folosesc intr-un dormitor de burlac, poate chiar intr- o varianta spre navy blue. Culoarea reala e foarte apropiata de nuanta 4716 in paletarul de la San Marco.


...si Caramel room, unde se poate servi mult promovatul Pret-a-Portea;trecand peste partea de marketing, este un loc foarte calm, cu o energie pozitiva, data si de culoarea gurmanda a tapetului din impletitura de fibre naturale, combinata cu piele de crocodil in culoarea ciocolatei amarui. Paleta nu este una dintre preferatele mele, dar trecerile intre finisaje sunt fara greseala. Pana si uniforma albastra a domnisoarelor care asigura serviciul este foarte elegant coordonata cu ambianta generala.


Si totusi pentru breakfast as merge la etajul 5 de la HN. Foarte fresh si foarte animat. Sau, si mai inspirat, la The Wolseley, unde decoratiunile interioare deco sunt foarte speciale, realizate acelasi David Collins (www.davidcollins.com). La Wolesley, mi-au placut candelabrele personalizate si pardoseala in alb si negru.



Ceea ce nu trebuie sa ratezi este Christmas World la Harrods. Suna putin a cliseu, dar hmm...nu sunt si sarbatorile astea un pic cliseu? Oricum, nu ai cum sa nu te-ndragostesti acolo de nenumaratele globulete sclipicioase. La inceput am fost tentata sa cumpar din toate unul dar acum Cred ca ar fi o idee super sa cumpar cam 50 de globuri de acelasi fel si sa le armonizez cu siraguri de perle si diverse flori artificiale (de exemplu hortensii sau craciunite albe); cred ca optiunea cea mai classy pentru pomul de anul acesta este albul ( alb de zapada, transparenta ghetii, flori galzurate cu alb, flori albe, siraguri de perle si cristale albe, papagali albi...whatever).


Daca ai rezolvat pomul, poti sa te duci la jucariile pentru copii, rezolvi foarte repede toate dorintele, si oricum ce nu gasesti aici gasesti intr-o scurta vizita la Hamley's, pe Oxford Street.

Cadourile pentru prieteni le poti rezolva in acelasi loc de pierzanie ;) Harrods daca dai o tura la magazinul de papetarie si articole de scris de la subsol, cred ca am vazut acolo atatea agende si agendute simpatice ca eu le-as fi cumparat pe toate. Dar cum nu sunt un om chiar atat de ocupat, m-as multumi si cu una, dulce, de la Peter Pauper Press.




Partea cu cadorile ar trebui bineinteles rezolvata cat mai repede. Pentru ca ai nevoie de cel putin o zi ca sa epuizezi tot ce e de vazut in cel mai bun centru de decoratiuni interioare, Chelsea Harbour Design Center (singurul centru comercial pe care il cunosc unde pardoseala hall-urilor este mocheta alba). Si inca o zi intreaga de sambata ca sa vezi toate minunatiile din Portobello, la piata de antichitati.

Cea mai buna odihna seara dupa un musical ( ..."Priscilla Queen of the Desert") ar fi poate la o cina in doi la Scott's, Asia de Cuba sau daca ai noroc si poti gasi masa, la Zuma. Nu e o idee rea nici Bistrotheque, pentru late dining sau cabaret...

Anul acesta nu mai ajung la Londra, dar abia astept sa ma bucur din nou de toate lectiile ei de design, anul viitor; pentru prietena mea insa, as repeta ce spun englezii: "When in London, I would never hold out a scone". Enjoy.







- Posted using BlogPress from my iPad

Comentarii

Postări populare